Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Čestitamo! Pobedili ste!
Rezultat igre
Vreme:232:324
Preostale karte:12312
Vremenski bonus:1234
Ukupan rezultat:3424
Vaša statistika
Najbolji rezultat:3432Datum:YYYY-MM-DD
Pobede u partijama:32Prosečan rezultat:321232
Odigranih partija:62Prosečan rezultat:321233
Procenat pobeda:23%
Lajkujte nas na Fejsbuku!
 

Igrajte ponovo
Vaša statistika
Izaberite bodovanje
 Bez bodovanja
 Standardno bodovanje bez vremena
Standardno bodovanje sa vremenom
 Vegas bodovanje
Jedna boja
 Dve boje
 Četiri boje
Osnovna statistika
Odigranih partija:
Pobede u partijama:
Procenat pobeda:
Najduži niz pobeda:
Najduži niz poraza:
Trenutni niz:
Statistika rezultata
Najbolji rezultat:
Datum:
Prosečan rezultat po pobedi:
Opšti prosečan rezultat:
Vreme i potezi
Ukupno vreme igre (u sekundama):
Prosečno vreme po pobedi (u sekundama):
Ukupan broj poteza:
Prosečan broj poteza po pobedi:
Prosečan broj poteza na sat u pobedama:
Poništi
 
Zatvori
Informacije

Lajkujte nas na Fejsbuku! Ovde uvek možete da postavite pitanje.

 

Važne prečice

Prebaci na ceo ekran:F11 (većina pregledača)
Opozovi potez:Ctrl+Z
Deli ponovo:F2
Zatvori dijalog:Esc

O onlajn pasijansu Freecell

Naziv igre FreeCell („slobodno polje”) potiče od četiri slobodna polja u gornjem levom uglu table za igru, koja se mogu koristiti za privremeno smeštanje karata. Igru je osmislio Pol Alfil kao modifikaciju starije igre. Alfil je takođe napravio prvu video-igru pasijans FreeCell 1978. godine. Iako je bio dostupan u ranijoj verziji sistema Windows, FreeCell je stekao najveći deo svoje popularnosti kada je distribuiran u okviru sistema Windows 95. U toj verziji su bile dostupne 32.000 različitih podela karata. Postojao je pokušaj 1994. godine da se reše sve 32.000 podela karata. Taj projekat je trajao skoro godinu dana i pokazao je da je nemoguće rešiti samo jednu od podela. Od tada je FreeCell poznat po činjenici da je igra skoro sigurno rešiva pri bilo kojoj nasumičnoj podeli karata.

Kako se igra?

Kao i kod većine drugih igara pasijansa i solitera, na početku je izmešan špil, a igrač mora da poređa karte od asova do kraljeva za svaku boju posebno. Poređane karte se stavljaju na baze u gornjem desnom uglu table za igru, počevši od asova. To znači da se karta može staviti na bazu samo ako tamo već postoji karta iste boje, ali sa brojem manjim za jedan. Ako nema dostupnih karata koje se mogu staviti na bazu, igrač mora da pomera karte na tabli za igru kako bi više karata sa malim brojevima postalo dostupno.

Po pravilu, igrač može da pomeri samo jednu kartu u datom momentu – za razliku od drugih vrsta pasijansa u kojima igrač može podići čitav niz karata i pomeriti ga na drugo mesto. Ako igrač želi da pomeri više od jedne karte na novo mesto, potrebno je da koristi slobodna polja, koje se nalaze u gornjem levom uglu table za igru. Na osnovu broja dostupnih slobodnih polja automatski se izračunava koliko karata igrač može da pomeri, jer pomeranje karata jedne po jedne može biti zamorno. Na slobodno polje se može staviti bilo koja karta. Takođe se bilo koja karta može staviti na prazno mesto za niz. Međutim, karta se može staviti na drugu kartu samo ako ova druga ima broj veći za jedan i suprotnu boju.

Onlajn pasijans FreeCell nema konkretan obrazac bodovanja. Napredak u igri se vidi prema broju preostalih karata na tabli za igru (što manje, to bolje). Međutim, ovo nije relevantno kada igrači upoređuju svoje rezultate. Relevantan rezultat je procenat pobeda, prosečno vreme za rešavanje igre ili najduži niz pobeda.

Evo par saveta. Kliknite desnim tasterom miša na kartu da biste je poslali na slobodno polje. Ako nema slobodnih polja ili se karta već nalazi na slobodnom polju, onda ćete desnim klikom poslati kartu na bazu (ako je moguće). Na bazu se automatski šalju karte koje neće biti korisne kasnije u igri.

Kontakt informacije

Možete nam poslati e-mail na kontakt@pasijans.org. Sva pitanja, žalbe, hvala ili komentari su dobrodošli.

Ovu igru je kreirala kompanija Simiade. Evo kako nas možete kontaktirati:

Simiade
Adam Narkiewicz
Plac Bankowy 2
00-095 Warszawa
Poljska
+48 728235409
contact@simiade.com
https://simiade.com/

Zatvori