Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Čestitamo! Pobedili ste!
Rezultat igre
Vreme:232:324
Rezultat:12312
Vremenski bonus:1234
Ukupan rezultat:3424
Vaša statistika
Najbolji rezultat:3432Datum:YYYY-MM-DD
Pobede u partijama:32Prosečan rezultat:321232
Odigranih partija:62Prosečan rezultat:321233
Procenat pobeda:23%
Lajkujte nas na Fejsbuku!
 

Igrajte ponovo
Vaša statistika
Izaberite bodovanje
 Bez bodovanja
 Standardno bodovanje bez vremena
Standardno bodovanje sa vremenom
 Vegas bodovanje
Jedna boja
 Dve boje
 Četiri boje
Osnovna statistika
Odigranih partija:
Pobede u partijama:
Procenat pobeda:
Najduži niz pobeda:
Najduži niz poraza:
Trenutni niz:
Statistika rezultata
Najbolji rezultat:
Datum:
Prosečan rezultat po pobedi:
Opšti prosečan rezultat:
Vreme i potezi
Ukupno vreme igre (u sekundama):
Prosečno vreme po pobedi (u sekundama):
Ukupan broj poteza:
Prosečan broj poteza po pobedi:
Prosečan broj poteza na sat u pobedama:
Poništi
 
Zatvori
Informacije

Lajkujte nas na Fejsbuku! Ovde uvek možete da postavite pitanje.

 

Važne prečice

Prebaci na ceo ekran:F11 (većina pregledača)
Opozovi potez:Ctrl+Z
Deli ponovo:F2
Zatvori dijalog:Esc

O onlajn pasijansu Pauk

Poreklo naziva igre nije provereno. Pasijans Pauk je najverovatnije dobio ime po osam nogu pauka, jer u igri ima osam baza koje moraju biti popunjene kartama da bi se igra rešila. Za razliku od drugih popularnih vrsta pasijansa, pasijans Pauk se igra sa dva špila karata (odnosno sa 104 karte). U pojednostavljenim verzijama, karte imaju samo jednu boju (najlakše) ili dve boje (srednja težina). Igra se prvi put pojavila 1991. godine u sistemu Windows 3.x, ali je stekla popularnost zahvaljujući distribuciji u sistemu Windows XP. Pošto je teži, pasijans Pauk je postao toliko popularan da je početkom 2000-ih stekao status najpopularnije vrste pasijansa na Windows računarima.

Kako se igra?

Kao i u svakom drugom pasijansu, cilj je poređati izmešane karte prema broju i boji. Za razliku od drugih pasijansa, u pasijansu Pauk igrač ne stavlja karte direktno na baze. Umesto toga, igrač razmešta karte u deset nizova. Kad god niz sadrži karte iste boje poređane po brojevima, sa kraljem na dnu i asom na vrhu, niz se može ukloniti iz igre i staviti na bazu.

Da bi to postigao, igrač može da pomera karte u okviru nizova. Karta se može staviti samo na kartu čiji je broj veći za jedan, bez obzira na boju, ili na prazno mesto za niz. Međutim, da biste pomerili više karata, sve karte koje se pomeraju moraju biti iste boje. Mogu se pomerati samo karte okrenute nagore. Kada otkrijete kartu okrenutu nadole, ona se okreće nagore. Zatim, kada nema više dostupnih poteza, igrač može da podeli još karata iz talona. Prilikom svakog takvog deljenja postavlja se deset karata – po jedna na kraj svakog niza. Karte iz talona se ne mogu deliti ako je bilo koji niz prazan. Generalno, igra sa jednom bojom je prilično laka, igra sa dve boje je prilično teška, a igra sa četiri boje je veoma teška.

Postoji samo jedan način za bodovanje onlajn pasijansa Pauk (slično kao MS Spider Solitaire), bez obzira na to da li igrač igra sa jednom bojom, sa dve ili četiri boje. Sve igre počinju sa 500 bodova. Svaki potez (uključujući i opoziv) oduzima jedan bod. Ali s druge strane, ređanje celog niza donosi igraču 100 poena.

Evo dva strateška saveta za početnike. Prvo, pokušajte da okrenete što više karata licem nagore, i to što je pre moguće u igri. Kad imate više karata okrenutih nagore, jasnije vam je sa čime raspolažete, što vam daje veći izbor u pogledu strategije. Drugo, kada igrate sa više boja, pokušajte da ne zarobite niz ređanjem previše karata naizmeničnih boja. Ređanje nizova po boji je ponekad važnije od otkrivanja karata koje su trenutno okrenute nadole. Samo iskustvo vas može naučiti pravoj ravnoteži između ove dve strategije.

Kontakt informacije

Možete nam poslati e-mail na kontakt@pasijans.org. Sva pitanja, žalbe, hvala ili komentari su dobrodošli.

Ovu igru je kreirala kompanija Simiade. Evo kako nas možete kontaktirati:

Simiade
Adam Narkiewicz
Plac Bankowy 2
00-095 Warszawa
Poljska
+48 728235409
contact@simiade.com
https://simiade.com/

Zatvori